Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/xndtbhac/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/xndtbhac/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/xndtbhac/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Конвертиране на Хартиени към Винетки - е-Винетки

Конвертиране на Хартиени към Винетки

конвертиране към винетки

Какво е необходимо да направите, за да важи хартиената винетка и през 2023? Как се прави конвертиране към винетки?

ВАЖНО: Ето как да проверим дали имаме редовна винетка през 2023! Въведете рег. номер на МПС и натиснете бутона по-долу

За да имате валидна хартиена винетка, закупена през 2018 г., е необходимо да се направи пререгистрация към винетка. Процедурата не е задължителна, а препоръчителна с цел улесняване на пътуването и избягване на спиране от тол контрола.

Ако имате закупена хартиена винетка от миналата година и желаете да я използвате до края на нейната валидност, то е необходимо да подадете заявление в някой от пунктовете за продажба. Освен в пунктовете за продажба, това може да бъде направено и онлайн в официалния сайт на АПИ – bgtoll.bg.

В заявлението се посочва информация относно регистрационния номер и категорията на съответното пътно превозно средство и периода на валидност на хартиения винетен стикер.

За да запазят своята валидност, хартиените стикери трябва да останат залепени на предното стъкло, до изтичане на срока на валидност.

Сайтът www.bgtoll.bg позволява пререгистрирането на валидните хартиените стикери към винетки, като това, обаче не е задължително. Въпреки всичко, процедурата по конвертиране към винетки е препоръчителна, с цел улеснение при пътуване. При евентуално спиране от тол контрола, шофьорите, които не са конвертирали стикерите си към винетки, няма да се считат за нарушители, тъй като имат валидна винетка, залепена на стъклото.

До момента през www.bgtoll.bg са конвертирани над 50 000 хартиени винетки.

Цените на електронните винетки през 2023 остават непроменени спрямо хартиените винетки от 2018.

Ако все още нямате представа какво представляват новите винетки, на сайта www.електронни-винетки.com ще намерите всичко, което трябва да знаете.

уебсайт
Scroll to top